Phở (uitgesproken als „Fö“, niet „Fou“) is een traditionele en iconische Vietnamese noedelsoep. Het beste manier om het te beschrijven is als een warme, smaakvolle kom rijstnoedels, aromatische bouillon en lekkere toppings – die laatste is helemaal aan jou! Het is het ultieme comfortfood voor degenen onder ons die van slurpen houden.
De oorsprong van Phở
Phở is geboren in Noord-Vietnam aan het begin van de 20ste eeuw. Het was geïnspireerd door de Franse pot-au-feu (een Frans gerecht van langzaam gekookt vlees en groenten) en de lokale rijstnoedeltradities. Phở was oorspronkelijk straatvoedsel en is nu uitgegroeid tot een wereldwijd favoriet! Wat echt gaaf is aan Phở, is dat het, nu het internationaal is, elke regio er een eigen draai aan geeft. Of het nu simpel en hartig is of gedurfd en kruidig, Phở heeft zoveel variaties dat iedereen ervan kan genieten.
Een snel, maar authentiek
Rundvlees Phở Recept
Je hebt nodig:
- 1 pak VIFON instant pho
- 70 g gekookt eiwit (jouw keuze!)
- Een handvol taugé
- Een partje limoen
- Verse kruiden (koriander werkt geweldig)
- Gesneden chili of sriracha (als je van pittig houdt!)
Hoe te maken:
- Kook de VIFON pho volgens de aanwijzingen op het pak, het duurt slechts 3 minuten!
- Serveer de gekookte pho in een kom.
- Voeg het eiwit, de taugé en de kruiden bovenop.
- Pers de limoen uit en voeg de chili toe.
- Slurpen en genieten!

